Verwijzing van patienten naar de leefstijlcoach

Verschillende zorgprofessionals kunnen patiënten/cliënten helpen om de stap naar een leefstijlcoach te zetten. Dit kan in de vorm van een officiële verwijzing op medische gronden (bijv voor deelname aan een Gecombineerde Leefstijl Interventie), maar ook door simpelweg kenbaar te maken wat leefstijlcoaching is en mogelijk voor hen kan betekenen.

Ben jij geïnteresseerd om kennis te maken en meer te horen over wat een leefstijlcoach voor jouw patiënten/cliënten kan betekenen?

Neem contact op of benader rechtstreeks een leefstijlcoach bij jou in de buurt!

Zorggroep RCH Midden Brabant & ZoHealthy

Voor uitvoering van de GLI werkt Zorggroep RCH Midden Brabant samen met ZoHealthy Leefstijl & Preventie. Zij bieden CooL (Coaching op Leefstijl) aan via het programma ‘Overgewicht te Lijf (volwassenen)’.

De deelnemer administratie omtrent het Overgewicht te Lijf programma wordt door Zohealthy verzorgd. De daadwerkelijke leefstijlbegeleiding wordt uitgevoerd door zelfstandige geaccrediteerde leefstijlcoaches die met ZoHealthy Leefstijl & Preventie samenwerken en voldoen aan de gestelde kwaliteitseisen.

Doorverwijsmogelijkheden

Via Zorgdomein

Heb jij toegang tot Zorgdomein? Dan kun je patiënten die aan de criteria voldoen doorverwijzen voor leefstijlbegeleiding.

Zoek naar 'Zohealthy Leefstijl & Preventie' onder 'Aanvullende zorg'.

De patiënt wordt op basis van postcode en/of locatie voorkeur ingedeeld voor deelname aan het groepsprogramma Overgewicht te Lijf (gebaseerd op CooL).

De leefstijlcoach zal vervolgens contact opnemen met de deelnemer voor het inplannen van een intake gesprek.

Via VipLive

Ben jij huisarts of POH met toegang tot VipLive dan kun je patiënten die aan de criteria voldoen doorverwijzen voor leefstijlbegeleiding.

De patient wordt dan op basis van postcode en/of locatie voorkeur ingedeeld voor deelname aan het groepsprogramma Overgewicht te Lijf (gebaseerd op CooL).

De betreffende leefstijlcoach zal vervolgens contact opnemen met de deelnemer voor het inplannen van een intake gesprek.

Via aanmeldformulier

Heb jij geen toegang tot VipLive dan kun je patiënten die aan de criteria voldoen rechtstreeks aanmelden voor leefstijlbegeleiding middels een online aanmeldformulier. Dit kun je samen doen, of de patiënt zelf laten doen.

Bij aanmelding kies je direct voor een locatie. De betreffende coach zal vervolgens contact opnemen met de deelnemer voor het inplannen van een intake gesprek.

De patiënt heeft nog wel een formele verwijzing nodig.

Wist je dat...

Er ook een folder met informatie over de GLI beschikbaar is voor patiënten?

Je kunt deze aanvragen via secretariaat@rchmbr.nl 

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info